MALATYA / BATTALGAZİ - Derme İmam Hatip Ortaokulu

Tarihçemiz

1907 yılında yapımına başlanıp 1908 yılında "Kızlar İlkokulu" adı altında eğitim öğretime başlayan okulumuz Cumhuriyetin ilanından sonra kız ve erkek öğrenci karma olarak öğretime devam etmiştir. 1927 yılında "Yeniyol İlkokulu" adını almıştır. 1935 yılında "İnönü İlkokulu" adını almış bu tarihten sonra Malatya'daki yalnız trahomlu (göz hastalığı olan) öğrenciler öğrenim görmüştür. 1945 yılında "Derme İlkokulu" adını almıştır. 1976 yılında iki katlı olan ahşap bina yıkılarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şimdiki bina yaptırılmıştır. 1977-1978 eğitim öğretim yılında yeni binada öğretime başlanmıştır. 2021 yılında "Derme İmam Hatip Ortaokulu" olarak öğretime devem etmiştir.

Okulumuz Battalgazi ilçesi, Hamidiye Mahallesi, Nasuhi Caddesi, Derme Sokak yerleşkesinde bulunmaktadır. Kuzeye bakan dış kapısı tarihi eser niteliğindedir. Kapı taşları Eski Malatya'nın kale kapısı olup taşlar numaralandırılmak suretiyle sökülüp aslına uygun şekilde yapılmıştır. Tarihi kapı halen kullanılmaktadır

Yayın: 03.11.2022 - Güncelleme: 03.11.2022 09:12 - Görüntülenme: 216