MALATYA / BATTALGAZİ - Derme İmam Hatip Ortaokulu

Yaşlılar Haftası (18 - 24 Mart)

Yaşlılar Haftası, insan hakların yaşlılar için de geçerli olduğunun vurgulanması, yaşlılara yönelik her türlü ön yargının ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması, toplumun tutum ve davranışlarının şekillendirilmesi açısından önem arz etmektedir.

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası, yaşlı bireylerin toplumumuzdaki öneminin vurgulanması ve yaşlı bireylere olan saygının ve sevginin ifade edilebilmesi için bir fırsat olarak görülmektedir.

Bu hafta sayesinde, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak, yaşlanmayı sağlıklı biçimde sürdürebilmelerini desteklemek ve yaşadıkları hak ihlallerinin önüne geçmek için gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayarak bu konuda bilinç oluşturulması amaçlanmaktadır.

Hafta dolayısıyla öğrencilerimize yaşlılara saygı ve hürmet konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yaşlılara destek olma anlamında faaliyetler gerçekleştirilerek resimler panoda sergilendi.

Katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

25-03-2024

Yayın: 25.03.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 20:13 - Görüntülenme: 20